devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

  1. ingilizcesi: trench foot
    avatar
    09.07.2019 - 11:48
  2. Ayağın derisi buruşuk, açık renkli ve soğuktur.
    avatar
    18.12.2016 - 15:08
  3. Nemli olan soğuğa 1-2 gün boyunca maruz kalma ile gelişir.
    avatar
    15.11.2016 - 10:26
  4. Soğuk, nem ya da ıslaklığa uzun süre maruz kalmak ayak ve ellerde yaygın hasara yol açabilir. Siper ayağı ya da diğer adıyla immersiyon sendromu, uzun süre soğuk, ıslak ya da nemli ortamda bulunan kişilerde, ayağa giden sinirlerin ve damarların hasarı sonucu ortaya çıkan bir patolojidir.

    Siper ayağı, Birinci Dünya Savaşı sırasında siperlerde ıslak ayakla, ayakta, soğuk havada günlerce nöbet tutan askerlerde çok sık olarak görülmüştür. Ayağın uzun süre nem ve soğuğa maruz kalması sonucu gelişir. Giyilen dar botlar da durumu ciddileştirir. Bazen ellerde de görülebilir. Etkilenen ayak ya da el kırmızı bir renk alır, şişme, hissizlik ve ağrı görülür. Deride içinde kanlı sıvı olan bül adı verilen kabarcıklar oluşur.

    immersion sendromu, ayağın ya da elin ıslak, nemli bir ortamda soğuk suda ya da çamurda uzun süre kalması ile oluşur. Bunun sonucunda el ve ayaklara giden damarlarda görülen kasılma sonucu tıkanma meydana gelir. ilk önce etkilenen el ya da ayakta soğukluk ve hissizlik yani uyuşukluk oluşur. Daha sonra kızarıklık, sıcaklık hissi, yoğun bir yanma ve şiddetli ağrı görülür. Bunu takip eden dönemlerde el ya da ayakta morarma ve şişme oluşur. En sonunda gangren meydana gelir. Siper ayağı önlenebilir ve tedavi edilebilir bir durumdur.

    avatar
    18.12.2017 - 23:54