devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

  1. Trabzonspor, UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kuruluna, Fenerbahçe ve TFF hakkında şikayet başvurusunda bulunmuştu. UEFA ve CAS tarafından şikenin tespit edildiği ancak TFF'nin bu konuya duyarsız kaldığı ve hiçbir yaptırımda bulunmadığı gerekçesiyle yapılan başvurunun ardından, UEFA Etik Kontrol ve Disiplin Komitesi, o dönemde yerel liglere müdahale yetkisi olmadığını vurgulayarak, Trabzonspor'a ret cevabı vermişti.
    CAS'ın gerekçeli kararı açıklanırken, Trabzonspor, UEFA, Fenerbahçe ve TFF'nin dava ile ilgili masrafları ödemeye hükmedildi.

    İŞTE O AÇIKLAMA

    "1- Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş., Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş. ve Trabzonspor Kulübü Derneği'nin yaptığı başvuru reddedilmiştir.
    2- 17 Eylül 2015'te UEFA Tahkim Kurulu'nun, UEFA'nın 2010-2011'de gerçekleşen şike suçlamaları sonucundaki yerel yaptırımlara karışamayacağı yönündeki kararı onaylanmıştır.
    3- CAS ofisi tarafından hesaplanacak olan tahkim ücreti, temyize gidenler tarafından kabul edilecektir.
    4- Temyize giden taraf (Trabzonspor): UEFA, Fenerbahçe ve TFF'nin dava ile ilgili harcamaları karşılığında 5 bin İsviçre Frank'ı ödeyecektir.
    5- Diğer tüm talepler ve itirazlar reddedilmiştir."
    avatar
    20.02.2018 - 11:12
  2. 50.yılında şampiyonluk parolası ile yola çıkan ve hayal kırıklığına uğrayan takımdır.
    Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon üst üste aldığı beraberliklerle dikkat çekiyor. Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın gelişiyle önemli bir çıkışa imza atan bordo-mavililer, son haftalarda aldığı beraberliklerle duraklama dönemine girerek zirve yarışında önemli puan kayıpları yaşadı. Bu sezon 9 beraberliğe imza atan Trabzon temsilcisi, söz konusu müsabakalarda 18 puan kaybederken sadece 9 puan topladı. Geride kalan 5 haftada adeta beraberliklere abone olan Çalımbay'ın takımı, son iki haftada ise rakip fileleri havalandıramadı.

    KABUSU SONLANDIRMAK İSTİYOR
    2018 yılında henüz galibiyetle tanışamayan Trabzonspor, sırasıyla Kardemir Karabükspor ile 1-1, Atiker Konyaspor ile 2-2, Fenerbahçe ile 1-1, Göztepe ve Gençlerbirliği maçlarında ise 0-0 berabere kalarak şampiyonluk yolunda yara aldı. Bordo-mavili takım, 37 yıl önce yaşadığı benzer tabloyu, ligin 22. haftasında sahasında konuk edeceği Medipol Başakşehir karşısında bozmak istiyor.

    YİNE GALİBİYETLE SONLANDIRMAYI HEDEFLİYOR
    Trabzonspor, 1981-82 sezonunda yaşadığı beraberlik kabusunun bir benzerini de bu sezon yaşıyor. Karadeniz ekibi, söz konusu sezonda 10. haftada başlayıp sırasıyla Göztepe ve Boluspor ile 1-1, Eskişehirspor ile 0-0, Bursaspor ile 1-1 ve Beşiktaş ile de 0-0 berabere kalmıştı. Bordo-mavililer, Adanaspor'u deplasmanda 1-0 mağlup ederek üst üste aldığı 5 beraberliğe son vermişti.

    ÜST ÜSTE AN FAZLA BERABERLİK 1979-80 SEZONUNDA
    Trabzonspor, tarihinin en fazla beraberliğini ise 1979-80 sezonunda elde etti. Bordo-mavililer, söz konusu sezonda 11 beraberlik alarak sezonu tamamlamıştı. Aynı sezonda ise üst üste 7 beraberlikle sahadan ayrılan Karadeniz temsilcisi, tarihinin en fazla üst üste beraberliğini aldı. Bordo-mavililer, 7. haftada sırasıyla Fenerbahçe maçında 1-1, Adanaspor ve Göztepe karşılaşmalarında 0-0, Adana Demirspor müsabakasında 1-1, Eskişehirspor, Diyarbakırspor ve Zonguldakspor mücadelelerinde de 0-0 berabere kalmıştı. Trabzonspor, ligde iki beraberlik alması halinde söz konusu sezondaki kabusu tekrar yaşamış olacak..
    avatar
    21.02.2018 - 10:26
  3. En son 1984 yılında şampiyon olan trabson 36 yıl oldu şampiyonluk yüzü görmedi. Bu demek oluyor ki en son geçen yüzyıl hatta geçen milenyum şampiyon olmuştur. En son dedeleri şampiyonluk gören, o zamanlar baba olan insanlar şu anda dede oldular, 36 yaşındaki bir trabsonlu ne yazık ki şampiyonluk görmemiştir. Bu kadar ezik bir spor kulübü görülmemiştir. Sezon sonu ne gösterir bilinmez ama bu zihniyetle bir yere varılamıyacağı kesin.
    avatar
    17.03.2020 - 11:18
tümünü gör