devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

2021 hastalıklar bilgisi final soruları tıbbı laboratuvar teknikleri

  1. 1- doktor muayenesi ve tanı testleri sonuçlarına göre belirlenen bir hastalığın olmaması durumu aşağıdakilerden hangisidir ?

    A) morbidite
    B) prognoz
    C) objektif sağlık algısı
    D) subjektif sağlık algısı

    cevap d
    avatar
    30.01.2021 - 00:15
  2. 2- Aşağıdaki hormonlardan hangisi hipofiz arka lob hormonlarındandır ?

    A) lüteinleştirici hormon
    B) fsh
    C) prolaktin
    D) adrenokortikotropik hormon
    E) oksitosin

    cevap e
    avatar
    30.01.2021 - 00:18
  3. 3- Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

    A) primer amenore:17-18 yaşında adetin hiç başlamamasına denir .
    B) polimenore; kanama miktarı normal olup 21 günden az aralıklarla adet görülmesidir
    C) hipermenore:adet kanamasının hem miktarı hem de süresinin uzun olmasıdır
    D) metroraji;düzenli aralıklarla gelen kanamanın aşırı miktarlarda olmasıdır
    E) oligomenore;siklus süresinin 35 günden fazla olmasıdır

    cevap a
    avatar
    30.01.2021 - 00:24
  4. 4- Aşağıdakilerden hangisi hipernatreminin nedenlerinden değildir ?

    A) yanıklar
    B) fazla na verilmesi
    C) diabetes insipidusluların yeterli su içmemesi
    D) aşırı terleme ile na'dan fazla su kaybı
    E) susuz kalma

    cevap d
    avatar
    30.01.2021 - 00:27
  5. 5- Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

    A) sistit,kadınlarda erkeklerden daha sık görülür
    B) sistit geçiren birey idrarı geldiğinde tutmamalıdır
    C) sık sistit geçiren bireyler ayakta duş almalıdır
    D) perine temizliğini arkadan öne yapmalıdır
    E) sistit, mesanenin iltihaplanmasıdır

    cevap d
    avatar
    30.01.2021 - 00:35
  6. 6- kalbin, vücudun ihtiyacını karşılayacak düzeyde kanı pompalayamamasına verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?

    A) anjina pectoris
    B) koroner skleroz
    C) myokart enfarktüsü
    D) aort stenozu
    E) kalp yetmezliği

    cevap e
    avatar
    30.01.2021 - 00:38
  7. 7- Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

    A) vazopresin infüzyonu; portal sisteme giden kan miktarı azaltmayı amaçlayan yöntemdir
    B) lökoplaki oral mukozada izlenen kırmızı zeminli lezyonlardır
    C) akalazyanın tam tersi bir durum ;kalazyadır
    D) akalazyada en sık ölüm nedeni aspirasyon pnömonilerdir
    E) lökoplaki ağızdaki beyaz plak tarzı lezyonlara verilen genel isimdir

    cevap c
    avatar
    30.01.2021 - 00:47
  8. 8- Aşağıdakilerden hangisi anafilaksizde ölüm nedenlerinden değildir ?

    A) hipotansiyon
    B) bronkospazm
    C) hipertansiyon
    D) larinks ödemi
    E) kalp krizi

    cevap c
    avatar
    30.01.2021 - 00:49
  9. 9- entrensek faktör (ıf) eksikliği sonucu b12 vitamini emiliminin bozulduğu hastalık aşağıdakilerden hangisidir?

    A) orak hücreli anemi
    B) demir eksikliği anemsi
    C) talasemi
    D) pernisiyöz anemi
    E) aplastik anemi

    cevap d
    avatar
    30.01.2021 - 00:52
  10. 10- tetani tanısı konulmasında 'kulağın ön kısımındq fasiyal sinire vurularak' bakılan test aşağıdakilerden hangisidir?

    A) apgar testi
    B) chovetrousseau testi
    C) spirometri testi
    D) trousseau testi
    E) chovestek testi

    cevap e
    avatar
    30.01.2021 - 01:00