devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

2021 meslek etiği final soruları tıbbı laboratuvar teknikleri

  1. 1- Aşağıdakilerden hangisi etik davranışların toplumsal temelini oluşturan etkenlerden biri değildir ?

    A) güvenirlikler
    B) kültür
    C) değerler
    D) normalar

    cevap a
    avatar
    29.01.2021 - 00:26
  2. 2- Aşağıdakilerden hekimin hastalarına gerçekleri anlayabileceği şekilde anlatması hangi ilkeye bağlı olduğunu gösterir ?

    A) özerklik ilkesi
    B) yararlık ilkesi
    C) eşitlik ilkesi
    D) bilgilendirme ilkesi

    cevap d
    avatar
    29.01.2021 - 00:29
  3. 3- Aşağıdakilerden hangisi acil durum değerlendirmenin dışındadır ?

    A) solunun durumu
    B) bilinç durumu
    C) sindirim durumu
    D) dolaşım durumu

    cevap c
    avatar
    29.01.2021 - 00:30
  4. 4- Türkiyede ulusal acil tıp teknisyenleri hangi tarihte kuruldu ?

    A) 1981
    B) 1974
    C) 1970
    D) 1980

    cevap a
    avatar
    29.01.2021 - 00:32
  5. 5 - Aşağıdaki şıkların hangisinde kürtajin yapabileceği haftadır ?

    A) 10 hafta
    B) 12 hafta
    C) 14 hafta
    D) 13 hafta

    cevap a
    avatar
    29.01.2021 - 00:34
  6. 6- Aşağıdakilerden hangisi vazectomy terimini ifade etmektedir ?

    A) spermin kimyasallarla yok edilmesi
    B) testis transplantasyonu
    C) gönüllü sterilizasyon
    D) rahim içi araç

    cevap b
    avatar
    29.01.2021 - 00:36
  7. 7-- 1823 - 1908 arasında yaşayıp ve kendi adıyla anılan bandajla bir çok insanın hayatını kurtaran almam aşağıdakilerden hangisidir?

    A) esmarch
    B) brenda
    C) adrienne
    D) antony

    cevap a
    avatar
    29.01.2021 - 00:38
  8. 8- Aşağıdakilerden hangisi etikle ve ahlakla ilgili olanı değildir ?

    A) ahlak kişisel bir olgundur kişinin kendi duruşu ve hislerine dayanır
    B) etik toplum tarafından oluşur
    C) ahlak her kese göre değişebilir
    D) etik kural toplum için değişebilir

    cevap d
    avatar
    29.01.2021 - 00:41
  9. 9- dünyada ilk defa yumurta ikizleri arasında böbrek aktarımı kaç yılında ve kimin tarafında gerçekleştirildi ?

    A) 1967 dr.l.pastör
    B) 1959 dr.h.behçet
    C) 1953 dr.murray
    D) 1975 dr.m.haberal

    cevap c
    avatar
    29.01.2021 - 00:45
  10. 10 - Aşağıdakilerden hangisi acil durumlarda yardım çağırmama hallerinde T.C yasasının maddesine göre cezalandırılır ?


    A) 761. Madde
    B) 476. Madde
    C) 327. Madde
    D) 384. Madde

    cevap d
    avatar
    29.01.2021 - 01:07