devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

2021 fizyoloji final soruları tıbbı laboratuvar teknikleri bölümü

  1. 1- Sinir hücresinde miyelin kılıfı aşağıdaki hücrelerden hangisi tarafından oluşurulur?


    A) Mikroglia
    B) Astrosik
    C) Oligodendrositler
    D) Ependimal hücreler

    cevap c
    avatar
    28.01.2021 - 00:10
  2. 2- Aşağıdakilerden hangisinde işitme reseptor hücreleri bulunur?


    A) Membrana tektoria
    B) Scala vestibuli
    C) Scala tympani
    D) Korti organı


    cevap d
    avatar
    28.01.2021 - 00:17
  3. 3- Boşaltımda Tübüler sekresyon:


    A) Üretradan idraın dışarı atımasıdır
    B) Kandan tübül lümenine maddenin absorbsiyonudur
    C) Tübül lümeninden kana maddeninabsorbsiyonudur
    D) Tübülden kana madde taşınımıdır


    cevap b
    avatar
    28.01.2021 - 00:22
  4. 4- Sarkomer nedir?


    A) kas hücresinde iki I bandı arasındaki bölge
    B) kas hücresi zarı
    C) kas hücrelerinde iki Z bandı arasındaki bölge
    D) kas hücresinde kalsiyum depolayan vezikül

    cevap c
    avatar
    28.01.2021 - 00:27
  5. 5- Plazma proteinlerinin büyük bir bölümünü aşağıdakilerden hangisi oluşturur?


    A) Globulin
    B) Fibrinojen
    C) Albumin
    D) İmmünglobulin


    cevap c
    avatar
    28.01.2021 - 00:32
  6. 6- Sol atriuma kan..........gelir.


    A) Alt ve üst ana toplardamarlarda beyinden
    B) Pulmoner arterlerle akciğerlerden
    C) Alt ve üst ana toplardamarlarla tüm vucuttan
    D) Pulmoner venlerle akciğerlerden



    cevap d
    avatar
    28.01.2021 - 00:39
  7. 7- Limbik sistem Aşağıdaki fonksiyonlerdan hangisi ile ilgili değildir?


    A) Heyacanlaanma
    B) kızma
    C) Kas kasılması
    D) Yeme içme davranışları


    cevap c
    avatar
    28.01.2021 - 00:42
  8. 8- İnsanlarda normal bir soluk almada akciğerlere giren hava hacmi yaklaşık olarak:


    A) 750ml
    B) 3500ml
    C) 1000ml
    D) 500ml



    cevap b
    avatar
    28.01.2021 - 00:46
  9. 9- Aşağıdakilerden hangisi Hücreler arası bağlantı tipi değildir.


    A) Fosfolipit bağlantı
    B) Sıkı bağlantı
    C) (Desmozom) Düğme tipi bağlantı
    D) Oluk bağlantı


    cevap a
    avatar
    28.01.2021 - 00:49
  10. 10- Aşağıdakilerden hangisi mide salgısı değildir?

    A) Amilaz
    B) Mukus
    C) Intrinsik faktör
    D) HCI


    cevap a
    avatar
    28.01.2021 - 01:21