devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

2021 laboratuvar güvenliği final soruları tıbbı laboratuvar teknikleri

  1. 1) a-Elleçleme ve Depolama şartları b- Maruziyet kontrolleri/kişisel korunma c- Fiziksel ve kimyasalÖzellikler. d- kararlılık ve Reaktivite e- laboratuvar hijyen kurallari, Güvenlik Bilgi Formunda hangileri bulunmaz?


    a) hepsi bulunur
    b) a ve e
    c) e ve c
    d) e
    e) c


    cevap a
    avatar
    21.01.2021 - 01:37
  2. 2) Normal depolama koşullarında olşan ..... kimyasal madde kapların içinde birikebilir; ısı, sürtünme ve şoka maruz kaldığında patlayabilir. Cümlede boş bırakılan yere hangisi gelmelidir ?

    a) Alkaliler
    b) Peroksitler
    c) Hidroksitler
    d) Bazlar
    e) Asitler


    cevap b
    avatar
    21.01.2021 - 01:46
  3. 3) Yanabilen maddeleri temas edince reaksiyon veren maddelerene denir ?


    a) Toksit
    b) yakıcı
    c) koroziv
    d) Oksitleyici
    e) Yanıcı


    cevap b
    avatar
    21.01.2021 - 01:52
  4. 4) ilaç, serum şişesi gibi cam atıklar hangi renk torbaya konur ?


    a) Kırmızı
    b) Mavi
    c) Siyah
    d) Sarı
    e) Yeşil



    cevap b
    avatar
    21.01.2021 - 01:57
  5. 5) Respiratörler, çalışanları laboratuvar ortamında teneffüs yoluyla maruz kalabilecekleri tehlikelerden (mikroorganizmalar ve kimyasal maddeler gibi) korumak amacıyla tasarlanmış KKD'lerdir. Respiratörler kaç farklı türde çalışır?



    A) 1
    B) 3
    C) 6
    D) 2
    E) 5


    cevap B
    avatar
    21.01.2021 - 02:07
  6. 6) Laboratuvarda güvenlik kameraları, alarmlar, devriye gezilmesi hangi amaca yöneliktir?



    A) Hırsızlık
    B) Biyoemniyet
    C) Gizlilik
    D) Güvenlik
    E) Hepsi


    cevap D
    avatar
    21.01.2021 - 02:13
  7. 7) Gaz alarmını duyduğunuzda elektriği kesin 2- Ortamdaki tüm personeli tahliye edin 3Çakmak-kibrit yakmayın, lambaları ve diğer elektrikli cihazları açmayın 4-ortamda telefon kullanmayın 5-Gaz kaçağını kaynağını belirleyin ve tüm gaz vanalarını kapatın 6-Kapı ve pencereleri kapatın, dışarıya gaz sızmasın 7-Laboratuvar Gazları ve Duman sensörleri sorumlusuna haber verin yukarıdaki maddelerden hangileri yanlıştır?


    A) 2
    B) 1
    C) 2 ve 6
    D) 2 ve 5
    E) 6



    cevap E
    avatar
    21.01.2021 - 02:30
  8. 8) Laboratuvar sıcaklığı .....°C arasında; nemi ise _< %50 olmalıdır. Laboratuvar sıcaklığı ve nemi günlük olarak laboratuvar çalışanı tarafından kontrol edilerek kayıt altına alınmalıdır , laboratuvar sıcaklğı kaç derece olmalıdır?


    A) 15-25
    B) 20-25
    C) 25-30
    D) 18-27
    E) 20-30



    cevap D
    avatar
    21.01.2021 - 02:43
  9. 9) Laboratuvarda en çok kullanılan aseton, eter, etanol,izopropil alkol, metanol, ksilen, kloroform gibi madeler size neyi hatırlatır?




    A) Aşındırıcı
    B) Alevlenir sıvılar
    C) Toksik sıvılar
    D) Parlayıcı sıvılar
    E) Yakıcı


    cevap B
    avatar
    21.01.2021 - 02:51
  10. 10) KKD,bandaj, flaster, tamponlar, eküvyon ve benzeri atıklar, hangi ğuruptandır?


    A) Günlük atık
    B) Zararlı atık
    C) Enfeksiyöz atık
    D) Toksik atık
    E) Patolojik atık



    cevap C
    avatar
    21.01.2021 - 02:59