devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

  1. Devletlerin diplomatik ilişkilerini keserek giriştikleri silahlı mücadele.
    avatar
    19.04.2015 - 21:23
  2. insanlığın tarihinde hiç eksik olmayan talihsiz olay. ayrıca bir erkek ismi olarak kullanılmaktadır.
    avatar
    13.06.2015 - 10:36
  3. Bugünlerin kalp kırıklığı, savaş gerçeği ile aklıma çocukluğumdan bir görüntü geliyor:
    6-7 yaşlarında köydeyiz, nasıl olmuşsa köyün arka yoluna kadar yürümüşüz, 9-10 araçlık askeri bir konvoy geçiyor, o yoldan pek araç geçmediği için çok seviniyoruz, bir süre arkalarından koşuyor el sallıyoruz, onlar bize içinde fasulye olan, açmak için sonradan uzun süre uğraşıp tadına bakar bakmaz fırlatacağımız, konserve kutusu atıyorlar. Onları uzaktan seviyoruz. Onlar dağlara doğru operasyon yapmaya gidiyor, belki de babalarımızla karşılaşacaklar ama neyseki henüz ne ölümü ne savaşı biliyoruz.
    Bu zulüm yeter artık herkese!

    mızgin müjde arslan
    avatar
    09.08.2015 - 12:36
  4. (bkz: savaşmayın sevişin)
    avatar
    09.08.2015 - 12:48
  5. Ne kadarda savaş meraklısı bu insanlık. Allah insanlığın sonunu hayra çevirsin. Savaşın içerisindeki o kanın kokusunu, ateşin sesini bu kadar merakmı ediyorsunuz ? Oturduğunuz evin içerisinde köşelere sığınarak dışardan geçen mermileri seyretmek, işitmek mi istiyorsunuz ? Oturduğunuz evin titreyişleriyle sıçramak mı istiyorsunuz ? Her lanet bombanın ardından çıkan toz bulutlarıyla beraber hayallerinizin, hayatlarınızın, geleceğinizinde beraberinde uçuşunu seyretmek mi istiyorsunuz ? Tarih tekerrürden ibarettir. Kör olma! Verilen her haberi olduğu gibi alıp beynine işleme! Oku arkadaş bi oku araştır incele sor merak et! Savaşlarda kimler ölür, kimler yoksullaşır, kimler karlı çıkar bi öğren! Silkinin ey insanlıkkk ! Bu gidişe dur demezsek sonumuz çok kötü !!!

    pınar bağış
    avatar
    18.02.2016 - 02:20
  6. uğraşmak, kavga.
    avatar
    18.01.2017 - 02:30
  7. Bir toplumun başka bir topluma, isteğini benimsetme amacıyla tüm olanakları ve güçleriyle yaptıkları düzenli saldırı.


    (bkz: barış)
    avatar
    03.04.2017 - 15:50
  8. " 2000 yılı: Başlangıçları olmayan bitişler?

    Kendi yaşadığımız bin yıla yaklaşırken, günümüzün kıyamet düşüncelerine sempati ile yaklaşmada başarısız oluruz. Sona ilişkin göstergeler açık gözükmektedir. Dünya geçmiş yarım yüzyılda olduğundan daha dayanıksız ve tehlikeli görünmektedir; altta yatan sorunlar daha derinden incelendiğinde, gelişim yüzyıllarının sonucu bir sona doğru gidildiğini göstermektedir. Yeni bir 'dünya düzensizliği' üzerimizde bulunmaktadir. Soğuk savaş yılları bir 'korku dengesi' oluşturmuş olabilir fakat bu barışı korumak için yeterli değildir. Soğuk savaşın sona ermesi ile birlikte her şey daha da belirsiz olmuştur. Her türden kötülük ortaya çıkmıştır. Doğu Avrupa -eski Sovyet İmparatorluğu- savaşan topluluk ve ulusların bir muharebe alanı olmuştur. Ekonomik çöküntü ile birlikte büyük bir nükleer tehlike açığa çıkmıştır. Bu soğuk savaş döneminde olduğundan çok daha geniş ölçekli bir nükleer savaş riskini de beraberinde getirmiştir. Çekoslavakya'nın bölünmesiyle birlikte bölgedeki etnik gruplar arasında düşmanlıklar baş göstermiştir. Orta Avrupa kaygan bir zemin üzerinde oturmaktadır. En korkunç olanı balkanlarda geleneksel olarak çatışmaların devam etmesidir: Yalnızca Bosna'daki sahneler bile kıyametin aslında yaşanmaya başladığını söylemeye yetecek görüntülerdir (...)"

    (Kıyamet Teorileri ve Dünyanın Sonları - Malcolm Bull - Sayfa: 195 - 196)
    avatar
    14.03.2022 - 01:55