devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

  1. imdb top 250'de 633421 kişinin oyuyla 8,4/10 ratingle 60. sırada bulunan ve Danny Lloyd'un danny torrance rolünü başarıyla canlandırdığı film. korku filmi sevmeyenler için vakit kaybıdır.
    avatar
    01.01.2017 - 03:24
  2. benim bu filmi izlediğimde aklıma gelen şey kendisine erkeklik misyonu yüklenmiş, hayatta çok da büyük başarıları olmayan, ailesini kendisine engel olarak gören bir adamın psikolojisi oldu. filmi abd'nin yerli kültürü üzerine kuruluşu bağlamında okuyan da var. bu yönden yoruma gerçekten açık bir film.

    gelgelelim bir başka boyuta. filmin en alakasız sahnelerinde bile gergin bir müzik kullanılmış. ayrıca başrol jack nicholson'un garip halleri psikopattan çok serseriyi oynuyormuş izlenimi verdi. her şeye rağmen sıkıcı olmayan iyi bir film.

    bu janrda filmleri sevenlere don't look now'u öneririm.
    avatar
    31.03.2016 - 16:20
  3. Cinnet (1980)

    Stephen King’in aynı isimli romanından usta yönetmen Stanley Kubrick tarafından beyaz perdeye uyarlanan film; yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. Aile bir kar fırtınası sebebiyle dağda konuşlanan bu otelde mahsur kaldığındaysa Jack doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlar.

    IMDb: 8,4

    avatar
    16.01.2016 - 03:47