devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

ders hastalıklar bilgisi sorular ve cevapları 2021

  1. 1. Aşağıdakilerden hangisi arteriyel basıncı ifade eder.
    a. Arteriyal kan basıncının yükselmesi ile karakterize bir klinik tablo
    b. Ventriküllerden arterlere atılan kanın arter duvarına yaptığı basınç
    C. Ventrikül sistolü sırasında kalbin perifere attığı kanın arter duvarına yaptığı basınç
    d. Ventrikül diyastolü sırasında damar duvarının kana karşI oluşturduğu dirençtir.
    e. İstirahat halinde arter duvarında oluşan en düşük
    basınç
    cevap C
    avatar
    13.10.2021 - 14:30
  2. 2. Aşağıdakilerden hangisi hipertansiyona neden olan değiştirilebilir faktörlerdendir?
    a. Yaş
    b. Cinsiyet
    c. Sigara
    d. Kalıtım
    e. Şeker hastalığı
    cevap C
    avatar
    13.10.2021 - 14:31
  3. 3. Kan basıncında yükselme nedeniyle aşağıdakilerden hangisi görülmez?
    a. böbrek yetmezliği
    b. göz dibinde pupil ödem
    C. paralizi
    d. diabetes mellitus
    e. sol kalp yetmezliği
    cevap d
    avatar
    13.10.2021 - 14:32
  4. 4. altta yatan bir nedenin yol açtığı hipertansiyon ne olarak adlandırılır?
    a. volüm hipertansiyonu
    b. vazokonsrüktif hipertansiyon
    c. miks hipertansiyon
    d. primer hipertansiyon
    e. sekonder hipertansiyon
    cevap e
    avatar
    13.10.2021 - 14:33
  5. 5. hipertansiyon belirti ve bulgularından değildir?
    a. terleme
    b. sabahları ense bölgesinde hissedilen ağrı
    C. sık idrara çıkma
    d. burun kanaması
    e. çok sık susama
    cevap A
    avatar
    13.10.2021 - 14:38
  6. 6. Aşağıdakilerden hangisi sekonder hipertansiyon nedenleri arasında değildir?
    a. Çok tuzlu gıdaların tüketilmesi
    b. Böbrek hastalıkları
    c. Genç yaş
    d. Doğuştan büyük atar damarın bir bölümünün dar olması
    e. Tiroid bezi hastalıkları
    cevap C
    avatar
    13.10.2021 - 14:40
  7. 7. kan basıncı yüksekliğini önlemek için yapılması gerekenler ile ilgili yanlış bir bilgidir?
    a. Sağlıklı beslenme,
    b. Egzersiz yapma,
    c. Kilo kontrolü
    d. Günlük tuz alımının 60 gram (1 yemek kaşığı) düzeyine indirilmesi,
    e. Stres yönetimi eğitimi
    cevap d
    avatar
    13.10.2021 - 14:42
  8. 8. Aşağıdakilerden hangisi hipertansiyon tedavisini zorlaştıran faktörlerden biri değildir?
    a. İlaçların düzenli alınmaması
    b. Tansiyon normale inince iyileştiğini düşünerek ilaçları bırakmak
    c. Yaşam tarzı değişikliğini önemsememek
    d. Hastalığın ömür boyu süreceğini kabullenmek
    e. İlaçların kesilmesi
    cevap d
    avatar
    13.10.2021 - 14:43
  9. 9.Orta düzeyde egzersiz ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
    a. Vücut ağırlığını azaltır
    b. İnsülin duyarlılığını azaltır
    c. Bel çevresini düşürür
    d. Kan basıncını düşürür
    e. LDL kolesterolu düşürür, HDL kolesterolu arttırır
    cevap b
    avatar
    13.10.2021 - 14:46
  10. 10. Aşağıdaki yapılması gereken yaşam tarzı değişikliklerinden hangisi yanlıştır?
    a. Fazla kilolu bireylerde, kilo vermek ve kiloyu korumak b. Fiziksel aktiviteyi azaltmak
    c. Alkol tüketimini makul ölçülere indirmek ve kesmek
    d. Tuz alımını azaltmak
    e. Sigarayı bırakmak
    cevap b
    avatar
    13.10.2021 - 14:47