devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

26mayıs 2021 anatomi ve fizyoloji sınav soruları ve cevapları

  1. Menstrüel döngüde ovülasyon kaçıncı günde meydana gelmektedir?
    A) 1
    B) 28
    C) 14
    D) 7
    E)5
    cevap C
    avatar
    31.05.2021 - 10:24
  2. İnce barsak kısımlarının mideden kalın barsağa doğru sıralanışı nasıldır?
    A) Jejunum – İleum - Duodenum
    B) Duodenum - İleum – Jejunum
    C) Duodenum - Jejunum – İleum
    D) Jejunum – Duodenum - İleum
    E) İleum - Duodenum - Jejunum
    cevap C
    avatar
    31.05.2021 - 10:26
  3. Midenin özofagus ile birleştiği başlangıç kısmına ne ad verilir?
    A) Kardia
    B) Antrum
    C) Fundus
    D) Pilor
    E) Korpus
    cevap A
    avatar
    31.05.2021 - 10:27
  4. Böbreğin medulla bölgesine aşağıdaki yapılardan hangisi bağlıdır?
    A) Sürrenal bez
    B) Renal arter
    C) Glomerulus
    D) Renal ven
    E) Üreter
    cevap e
    avatar
    31.05.2021 - 10:36
  5. Aşağıdakilerden hangisi sindirim sisteminin asıl organlarından değildir?
    A) Karaciğer
    B) Özofagus
    C) Duodenum
    D) Farinks
    E) Mide
    cevap a
    avatar
    31.05.2021 - 10:39
  6. Kalın barsağın ince barsaktan sonra gelen ilk kısmına ne ad verilir?
    A) Rektum
    B) Sigmoid kolon
    C) Çekum
    D) Çıkan kolon
    E) Appendiks
    cevap C
    avatar
    31.05.2021 - 10:44
  7. Aşağıdakilerden hangisi kadın üreme sisteminin gonadıdır?
    A) Over
    B) Fallop tüpü
    C) Uterus
    D) Serviks
    E) Vajina
    cevap A
    avatar
    31.05.2021 - 10:46
  8. Aşağıdakilerden hangisi karaciğerin görevlerinden değildir?
    A) Su geri emilimi
    B) Detoksifikasyon
    C) Plazma proteinlerinin sentezi
    D) Safra üretimi
    E) Glikojen depolanması
    cevap A
    avatar
    31.05.2021 - 10:47
  9. Karbonhidratların sindirimi vücudun hangi bölgesinde başlar ve hangi bölgesinde tamamlanır?
    A) Mide İnce barsak
    B) Ağız – İnce barsak
    C) Ağız – Mide
    D) Özofagus - İnce barsak
    E) Mide - Kalın barsak
    cevap b
    avatar
    31.05.2021 - 10:51
  10. Sodyumun böbreklerden geri emilimini arttıran hormon aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Antidiüretik hormon
    B) Progesteron
    C) Aldosteron
    D) Vazopressin
    E) Testosteron
    cevap C
    avatar
    31.05.2021 - 10:52