devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

24mayıs 2021ilk yardım sınav soruları ve cevapları

  1. Solunum yolu zehirlenmelerinde uygulanan ilkyardım ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Bilinç kapalı ise yarı oturur pozisyon verilir.
    B) Bilinç kapalı ve solunum var ise koma pozisyonu verilir C) Yaşamsal belirtiler (ABC) değerlendirilir.
    D) Tibbi yardım (112) istenir.
    E) Ulusal Zehir Danışma Merkezi (114) aranır.
    cevap A
    avatar
    26.05.2021 - 10:09
  2. Kedi-köpek gibi hayvan ısırmalarında aşağdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A) Tetanoz riski vardır.
    B) Ciddi kanama varsa, temiz bir bezle basınç uygulanarak kanama durdurulmalıdır
    C) Hafif yaralanmalarda, yara 10 dakika tazyikli sıcak su ile yıkanır.
    D) Kuduz riski vardır.
    E) Enfeksiyon oluşma riski taşır
    cevap C
    avatar
    26.05.2021 - 10:14
  3. Aşağıda burkulmalarla ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Eklem hareket ettirilmelidir.
    B) Sıkıştırıcı bir bandajla burkulan eklem tespit edilir.
    C) Eklem yüzeyleri zedelenebilir.
    D) Zorlamalar sonucu oluşur.
    E) Şişliği azaltmak için bölge yukarı kaldırılır
    cevap A
    avatar
    26.05.2021 - 10:26
  4. Aşağıdakilerden hangisi çeşitli nedenlere bağlı olarak duyu organlarının hiçbir uyarana tepki vermeyecek şekilde fonksiyonlarını kaybetmesi ile karakterize, çok derin ve uzun süreli bilinç kaybı hâlidir?
    A) Şok
    B) Şeker düşüklüğü
    C) Koma
    D) Bayılma
    E) Epilepsi
    cevap c
    avatar
    26.05.2021 - 10:31
  5. Nefes darlığı, morarma, solunum durması, aşağıdaki hangi sistem bozukluklarında görülen zehirlenme belirtileridir?
    A) Dolaşım sistemi
    B) Sinir sistemi
    C) Solunum sistemi
    D) Sindirim sistemi
    E) Üriner sistem
    cevap c
    avatar
    26.05.2021 - 10:32
  6. Aşağıdakilerden hangisi boğulma nedenlerinden biridir?A) Hepsi
    B) Nefes borusuna sivi dolması
    C) Suda boğulma
    D) Akciğerlerin zedelenmesi
    E) Bayılma ve bilinç kaybı sonucu dilin geriye kayması
    cevap A
    avatar
    26.05.2021 - 10:36
  7. Suda boğulan 30 yaşındaki kişinin bilinci kapalı, solunumu yoksa yapılacak işlem hangisidir?
    A) Şok pozisyonu
    B) Koma pozisyonu
    C) İkincil değerlendirme
    D) Göğüs kompresyonu
    E) Kurtarıcı soluk
    cevap D
    avatar
    26.05.2021 - 10:40
  8. Yılan sokmasında yapılacak doğru ilkyardım müdahalesi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Yaranın üzeri emilerek zehir atılır.
    B) Tespit işlemi yapılır.
    C) Soğuk uygulama yapılır ancak buz konulmaz
    D) Turnike uygulanır.
    E) Isırılan bölge hareket ettirilerek ovulur
    cevap b
    avatar
    26.05.2021 - 10:43
  9. Aşağıdakilerden hangisi çıkiktaki ilkyardım uygulaması ile ilgili doğrudur?
    A) Eklem aynen bulunduğu şekilde tespit edilir.
    B) Hasta hareket ettirilir.C) Çikık yerine oturtulmaya çalışılır.
    D) Hastanın üzeri örtülmez.
    E) Hastaya ağızdan yiyecek verilir
    cevap a
    avatar
    26.05.2021 - 10:45
  10. Aşağıdakilerden hangisi ateş nedeni ile oluşan havalelerde ilkyardım ile ilgili yanlıştır?
    A) Yüksek ateşin düşürülmesinde alkol kullanılmalıdır.
    B) Eklem bölgelerine ilık çeşme suyu ile ıslatılmış bezle soğuk uygulama yapılır.
    c) Ateş düşmüyorsa oda sıcaklığında bir küvete alınarak ılık duş uygulanır.
    D) Ateşin düşürülmesinde soğuk su uygulanmamalıdır, ürpertiye neden olur.
    E) Tibbi yardım istenir
    cevap a
    avatar
    26.05.2021 - 10:47