devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

29 nisan 2021biyokimya sınav soruları ve cevapları - interaktif sözlük

  1. 6 C'lu (6 karbonlu) monosakkaritlere ne ad verilir?
    A) Heptoz
    B) Pentoz
    C) Heksoz
    D) Trioz
    E) Glikoz
    cevap C
    avatar
    29.04.2021 - 15:33
  2. Kan glukoz seviyesinin 60mg/dl'nin altına düşmesine ne ad verilir?
    A) Hiperlipidemi
    B) Hipoglisemi
    C) Kolesterol
    D) Hiperglisemi
    E) Hiperkupremi
    cevap B
    avatar
    29.04.2021 - 15:35
  3. Aşağıdakilerden hangisi insüline gerek duymadan hücre içine girebilen bir monosakarittir?
    A) Deoksiriboz
    B) Glikoz
    C) Fruktoz
    D) Riboz
    E) Raffinoz
    cevap E
    avatar
    29.04.2021 - 15:48
  4. Karbonhidratların sindiriminde görevli olan enzim aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Amilaz
    B) Peptidaz
    C) Tripsin
    D) Pepsin
    E) Lipaz
    cevap a
    avatar
    29.04.2021 - 15:51
  5. 1 gram yağ kaç kkcal enerji verir?
    A) 3
    B)2
    C) 4.1
    D) 9.3
    E)5
    cevap d
    avatar
    29.04.2021 - 15:52
  6. "Riboz .............Deoksiriboz DNA'nın yapısına katılır." cümlesindeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
    A) Fruktoz
    B) RNA
    C) DNA
    D) Glikoz
    E) Selüloz
    cevap B
    avatar
    29.04.2021 - 16:02
  7. Lipidlerin sindiriminden sorumlu olan enzim aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Pepsin
    B) Tripsin
    C) Amilaz
    D) Lipaz
    E) Laktaz
    cevap D
    avatar
    29.04.2021 - 16:03
  8. Aşağıdakilerden hangisi RNA'da bulunmaz?
    A) Timin
    B) Urasil
    C) Adenin
    D) Sitozin
    E) Guanin
    cevap a
    avatar
    29.04.2021 - 16:04
  9. Basit yapıdaki moleküllerin, daha karmaşık yapıdaki moleküllerin sentezinde kullanılmasını kapsayan kimyasal reaksiyonlara ne ad verilir?
    A) Hidroliz
    B) Hidrojenasyon
    C) Anabolizma
    D) Katabolizma
    E) Sindirim
    cevap C
    avatar
    29.04.2021 - 16:05
  10. RNA ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Tek ipliklidir.
    B) Kendini eşleyemez.
    C) Şeker olarak Riboz bulunur.
    D) Çift ipliklidir.
    E) Adenin, Guanin, Urasil, Sitozin bazları bulunur
    cevap D
    avatar
    29.04.2021 - 16:07