devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

27 nisan 2021 ilk yardım sınav soruları ve cevapları - interaktif sözlük

  1. 6 aylık bir yaralıya müdahale eden ilkyardımcı tek başına ise 112'yi ne zaman aramalıdır ?
    A) Uygulamaya başladıktan 4 dakika sonra
    B) 2 kurtarıcı soluktan sonra
    C) Bilinç değerlendirmesinden sonra
    D) 5 tur temel yaşam desteğinden sonra
    E) 2 tur temel yaşam desteğinden son
    cevap e
    avatar
    29.04.2021 - 11:29
  2. Bıçak, çakı, şiş, kırık cam, kurşun vb. uzun ve sivri aletlerle oluşan derinliği fazla olan yara tipi aşağıdakilerden hangisidir ?
    A) Delici
    B) Açık
    C) Parçalı
    D) Kesik
    E) Ezik
    cevap A
    avatar
    29.04.2021 - 11:30
  3. Aşağıdakilerden hangisi 6 aylık yaralıda uygulanan temel yaşam desteği ile ilgili yanlış bir bilgidir ?
    A) Göğüs bası hızı dakikada 100-120 olacak şekilde ayarlanır
    B) Göğüs kafesi 4 cm kadar çöktürülür
    C) Göğüs kemiğinin alt yarısına tek el ile masaj uygulanır
    D) 5 tur temel yaşam desteği uygulandıktan sonra 112 aranır
    E) Yaklaşık 2 dakika da bir nabız solunum kontol edilir
    cevap D
    avatar
    29.04.2021 - 11:31
  4. Donmalarda uygulanan ilkyardım ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A) Donuk bölge karla ovularak ısıtılır
    B) Bilinç yerinde ise ilık içecekler verilir
    C) Islak giysiler çıkarılır, kuru giysiler giydirilir
    D) Kesin istirahat'a alınır ve hareket ettirilmez,
    E) El ve ayak doğal pozisyonda tutulur,
    cevap A
    avatar
    29.04.2021 - 11:33
  5. İlkyardım temel uygulamaları hangi seçenekte sırası ile verilmiştir ?
    A) Raporlama-Bildirme- Koruma
    B) Koruma-Bildirme-Kurtarma
    C) Kurtarma- Bildirme-Koruma
    D) Bildirme- Kurtarma- Raporlama
    E) Raporlama- Bildirme- Kurtarma
    cevap B
    avatar
    29.04.2021 - 11:34
  6. 36 yaşındaki yaralının bilinci kapalı, solunumu yoksa yapılacak işlem nedir?
    A) İkincil değerlendirme
    B) Koma pozisyonu
    C) Kurtarıcı soluk
    D) Kalp masajı
    E) Bilinç kontrolü
    cevap D
    avatar
    29.04.2021 - 11:36
  7. Hava yolu açıklığın sağlanması ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A) Yetişkinlerde baş, çene yere dik olacak şekilde ayarlanmalıdır
    B) İlk yapılacak işlem ağız içinin temizlenmesidir
    C) Baş geri -çene yukarı pozisyonu verilmesi gerekir
    D) Bak- dinle -hisset yönteminden sonra uygulanır
    E) Bebekte baş, çene yere 45 derece olacak şekilde
    ayarlanmalıdır
    cevap A
    avatar
    29.04.2021 - 11:38
  8. Temel yaşam desteği uygularken solunum ve kalp çalışmaya başlarsa yapılacak ilk işlem ne olmalıdır?
    A) 3-5 dakikada bir yaşamsal fonksiyonların kontrolü
    B) Bilinç kapalı ise koma pozisyonu
    C) 20 Dakikada bir pozisyon değişimi
    D) İkincil değerlendirme
    E) Bilinç açıksa yaraya göre pozisyon verme
    cevap A
    avatar
    29.04.2021 - 11:39
  9. Aşağıdakilerden hangisi göze toz gibi küçük madde kaçtığında yapılacak girişimlerle ilgili yanlış bir bilgidir?
    A) Toz kuru temiz bir bezle çıkarılmaya çalışılır
    B) Gözün zarar görmemesi için ovulması engellenir.
    C) Göz ışığa doğru çevrilerek alt göz kapağı içine bakılır
    D) Gerekirse üst göz kapağı da kontrol edilir
    E) Hastaya gözünü kırpıştırması söylenir
    cevap E
    avatar
    29.04.2021 - 11:40
  10. Aşağıdakilerden hangisi tam tıkanma yaşayan bebekte uygulanır?
    A) Öksürtme
    B) Sırta göğüse bası
    C) Kalp masajı
    D) Rentek manevrası
    E) Heimlich manevrası
    cevap B
    avatar
    29.04.2021 - 11:41