devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

tıbbı laboratuvar teknikleri sitoloji ara sınav soruları 2021

  1. 1. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin dinlenme evresidir?





    A) M evresi
    B) S evresi
    C) G0 evresi
    D) G1 evresi




    cevap C
    avatar
    27.04.2021 - 21:03
  2. 2. Fotosentez yapan organel aşağıdakilerden hangisidir?




    A) Golgi
    B) Ribozom
    C) Kloroplast
    D) Mitokondri




    cevap C
    avatar
    27.04.2021 - 21:05
  3. 3. Hücre dinlenim potansiyelindeyken hücre içine taşınan iyon aşağıdakilerden hangisidir?




    A) sodyum
    B) Magnezyum
    C) Kalsiyum
    D) potasyum




    cevap A
    avatar
    27.04.2021 - 21:08
  4. 4. Aşağıdaki hücre döngüsü evrelerinden hangisinde DNA sentezi olmaktadır ?





    A) M evresi
    B) G2 evresi
    C) G1 evresi
    D) S evresi




    cevap D
    avatar
    27.04.2021 - 21:12
  5. 5. İnsan vücudunda bulunan en büyük hücre, aşağıdakilerden hangisidir?




    A) Epitel hücresi
    B) Mikroglia
    C) Nöroglia
    D) Ovum




    cevap C
    avatar
    27.04.2021 - 21:15
  6. 6. Hücre ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?



    A) Organize bir şekilde büyürler
    B) Çoğalırlar
    C) Çevreden gelen uyarılara cevap vermezler
    D) Kendi moleküllerini sentez ederler




    cevap C
    avatar
    27.04.2021 - 21:20
  7. 7. Hücre içindeki zehirili artık maddeler hangi organelde biriktirilerek zararsız hale getirilir?



    A) Mitokondri
    B) Golgi
    C) Koful
    D) Endoplazmik retikulum




    cevap C
    avatar
    27.04.2021 - 21:24
  8. 8. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?





    A) Proteinler lizozomlar tarafından yapılır
    B) Bilgi DNA dan proteinlere RNA aracılığı ile geçer
    C) Genetik kod temelde aynıdır
    D) Kalıtsal bilgiler DNA içinde saklanır




    cevap A
    avatar
    27.04.2021 - 21:30
  9. 9. Aşağıdaki hücre organellerinden hangisinde sindirim enzimleri bulunur?



    A) Sentrozom
    B) Ribozom
    C) Lizozm
    D) Mitokondri



    cevap C
    avatar
    27.04.2021 - 21:34
  10. 10. Hücre sitoplazmasında bulunan aşağıdaki organellerden hangisi zarlı yapıya sahip değildir?




    A) Kloroplast
    B) Golge
    C) Mitokondri
    D) Ribozom




    cevap D
    avatar
    27.04.2021 - 21:38