devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

  1. Aşağıdaki damarlardan hangisi kalbi beslemekle görevlidir?
    A) İliak arter
    B) Vena cava superior
    C) Pulmoner arter
    D) Vena cordis
    E) Koroner arter
    cevap E
    avatar
    22.04.2021 - 21:14
  2. "Görme"den sorumlu beyin bölgesi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Serebellum
    B) Frontal lob
    C) Temporal lob
    D) Oksipital lob
    E) Parietal lob
    cevap D
    avatar
    22.04.2021 - 21:18
  3. Aşağıdaki beyin yapılarından hangileri öğrenme ve bellekten sorumludur?
    I- Hipokampüs
    Il- Limbik sistem
    III- Serebral korteks
    IV- Medulla oblangata
    V- Serebellum
    A) |- || - ||
    B) 1- || - |II - IV
    C)|-||
    D) 1-|| - III - IV - V
    E)I
    cevap A
    avatar
    22.04.2021 - 21:25
  4. Nöronlarda uyartının iletim yönü nasıldır?
    A) Akson - Dendrit- Hücre gövdesi - Sinaps
    B) Sinaps - Hücre gövdesi - Akson- Dendrit
    C) Dendrit - Akson - Sinaps - Hücre gövdesi
    D) Dendrit – Hücre gövdesi – Akson Sinaps
    E) Hücre gövdesi – Sinaps- Dendrit - Akson
    cevap D
    avatar
    22.04.2021 - 21:49
  5. Pulmoner dolaşım kalbin hangi odacığında başlar ve hangi odacığında sonlanır?
    A) Sağ atrium Sol atrium
    B) Sağ ventrikül – Sol ventrikül
    C) Sol ventrikül Sağ atrium
    D) Sağ ventrikül Sol atrium
    E) Sol atrium Sol ventrikül
    cevap D
    avatar
    22.04.2021 - 21:50
  6. Meninksler içten dışa doğru nasıl sıralanmaktadır?
    A) Dura mater - Araknoid mater Pia mater
    B) Pia mater Araknoid mater Dura mater
    C) Dura mater - Pia mater - Araknoid mater
    D) Araknoid mater - Pia mater - Dura mater
    E) Pia mater - Dura mater - Araknoid mater
    cevap B
    avatar
    22.04.2021 - 22:06
  7. Aşağıdakilerden hangisi hem sindirim hem de solunum sisteminin ortak yapısıdır?
    A) Bronş
    B) Trake
    C) Farinks
    D) Alveol
    E) Larinks
    cevap C
    avatar
    22.04.2021 - 22:12
  8. Aşağıdakilerden hangisi bir pozitif geri bildirim mekanizması örneğidir?
    A) Kan basıncının düzenlenmesi
    B) Yüksek sodyum seviyesinin düşürülmesi
    C) Düşük kan şekerinin yükseltilmesi
    D) Kanamanın durdurulması
    E) Vücut ısısının ayarlanması
    cevap D
    avatar
    22.04.2021 - 22:21
  9. Bir arter olmasına rağmen venöz kan taşıyan damar aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Vena cava inferior
    B) Vena pulmonalis
    C) Arteria pulmonalis
    D) Vena cava superior
    E) Aort
    cevap C
    avatar
    22.04.2021 - 22:22
  10. Aşağıdakilerden hangisi solunum sisteminde kanla gaz alışverişinin gerçekleştiği bölgedir?
    A) Bronş
    B) Trake
    C) Bronşiol
    D) Larinks
    E) Alveol
    cevap E
    avatar
    22.04.2021 - 22:23