devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

eczacilikta temel hesaplamalar

  1. Asağıdakilerden hangisi beyaz reçetelerde bulunması zorunlu olan asgari bilgilerden biri değildir ?
    A) Hastanın tc kimlik numarası
    B) Doktorun iletişim numarası
    C)Hiçbiri
    D) Doktor imzası/kaşesi
    E) Doktorun iletişim adresi
    cevap B
    avatar
    11.04.2021 - 13:27
  2. 38:( 22x2 - 5x5) = ?
    A) 2
    B)7
    C) 1
    D) 12
    E) 5
    cevap A
    avatar
    11.04.2021 - 13:29
  3. Aşağıdakilerden hangisi kırmızı reçetelere yönelik yanlış bir bilgidir?
    A) Her bir kırmızı reçetenin seri numarası bulunur.
    B) Narkotik madde içeren ilaçlar reçete edilir.
    C)Üç nüsha halinde basılır.
    D) Her hekim kendi adına bastırabilir.
    E) Hastanın tc kimlik numarası bulunmalıdır.
    cevap D
    avatar
    11.04.2021 - 13:32
  4. Bir defada 1.600.000 Sefuroksim sodyum istem edilmiştir. Elimizde 200.000 lik Sefuroksim sodyum flakonları vardır ve bu flakonlar 3 ml serum fizyolojikle sulandırılmaktacır. Hastaya bir defada kaç ml Sefuroksim sodyum enjekte edilmelidir?
    A) 18
    B) 26
    C) 30
    D) 22
    E) 24
    cevap E
    avatar
    11.04.2021 - 13:33
  5. İşlem önceliği sıralaması göz önüne alınarak seçeneklerdeki işlemlerin birlikte bulunduğu bir problemde, 1. öncelik hangi basamağa aittir ?
    A) Çıkarma
    B) Bölme
    C) Çarpma
    D) Toplama
    E) Parantez içi
    cevap e
    avatar
    11.04.2021 - 13:35
  6. " Günde iki kere " ifadesine karşılık gelen reçete kısaltması aşağıdakilerden hangisidir?
    A) D.i.d
    B) B.i.d
    C) P.c.
    D) T.i.d
    E) Add
    cevap B
    avatar
    11.04.2021 - 13:36
  7. X, 12, 16 ve 2X+8 sayılarının artimetik ortalaması 15 olduğuna göre X nedir?
    A) 10
    B) 8
    C) 9
    D) 12
    E)6
    cevap B
    avatar
    11.04.2021 - 13:38
  8. Reçetelerde kullanılan "B." kısaltmasının karşılığı seçeneklerden hangisinde doğru verilmiştir?
    A) Ekleyiniz
    B) Kafi miktarda
    C) Yemeklerden sonra
    D) Kutu
    E) Bu dozlardan verilsin
    cevap e
    avatar
    11.04.2021 - 13:40
  9. Ülkemizde kullanılan reçete tiplerinden hangisine psikotrop madde içeren ilaçlar yazılmaktadır?
    A) Mor
    B) Kırmızı
    C) Yeşil
    D) Beyaz
    E) Turuncu
    cevap C
    avatar
    11.04.2021 - 13:41
  10. X = 12 iken Y = 9 ise, X = 24 iken Y= ?
    A) 30
    B) 28
    C) 21
    D) 18
    E) 15
    cevap D
    avatar
    11.04.2021 - 13:42