devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

  1. "Rhinorrhagia" terimindeki sonek'in anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Ağrı
    B) Tıkanma
    C) Sivi akışı
    D) Onarım
    E) Kanama
    cevap e
    avatar
    17.02.2021 - 10:56
  2. Aşağıdaki terimlerden hangisi 'kemiğin yumuşaması' anlamına gelmektedir?
    A) Osteosclerosis
    B) Osteomyelitis
    C) Osteosarcoma
    D) Osteoporosis
    E) Osteomalacia
    cevap e
    avatar
    17.02.2021 - 10:57
  3. "Caecum" teriminin doğru okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Çekum
    B) Sesum
    C) Sekum
    D) Kesum
    E) Kekum
    cevap a
    avatar
    17.02.2021 - 10:58
  4. Aşağıdakilerden hangisi "normal solunum" anlamına gelir?
    A) Apnea
    B) Eupnea
    C) Orthopnea
    D) Oligopnea
    E) Hyperpnea
    cevap B
    avatar
    17.02.2021 - 11:00
  5. "Nephroptosis" terimindeki sonek ne anlama gelmektedir?
    A) Sıvı çekme
    B) Sarkma
    C) Anormallik
    D) İlaç uygulaması
    E) Az gelişmesi
    cevap b
    avatar
    17.02.2021 - 11:02
  6. Hangisi 'Gastroesophageal reflux' terimindeki son eklerden biridir?
    A) Yara
    B) Geri
    C) Yemek borusu
    D) Mide
    E) Sivi
    cevap e
    avatar
    17.02.2021 - 18:20
  7. "Paraplegia" terimi hangi anlama gelmektedir?
    A) Tek ekstremitenin felci
    B) 4 ekstremitenin felci
    C) Tek taraflı felç
    D) Vücudun yarısının felci
    E) Belden aşağısının felci
    cevap e
    avatar
    17.02.2021 - 18:21
  8. Aşağıdakilerden hangisi "Cerebellar ataxia" terimindeki köklerden biridir?
    A) Yönelim
    B) Yokluk, eksiklik
    C) Düzen
    D) Atak
    E) Beyin
    cevap c
    avatar
    17.02.2021 - 18:23
  9. Aşağıdakilerden hangisi 'kalp damarlarının görüntülenmesi' anlamına gelir?
    A) Electrocardiograph
    B) Angiocardiography
    C) Angioplasty
    D) Electrocardiography
    E) Thromboendarterectomy
    cevap B
    avatar
    17.02.2021 - 18:24
  10. Aşağıdakilerden hangisi "meni" anlamına gelir?
    A) Spermat/o
    B) Men/o
    C) Sperm/o
    D) Semin/o
    E) Scrot/o
    cevap D
    avatar
    17.02.2021 - 18:27