devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

çocuk gelişimi 2014 çıkmış final sınavı soruları

  1. aşağıdakilerden hangisi fiziksel gelişimle ilgili yanlış bir ifadedir

    a: erinlik yıllarına kadar erkekler kızlardan biraz daha uzun ve ağırdır

    b: derinlik yıllarında kızlar erkekleri boy ve kiloca geçerler

    c: bedensel büyüme ve gelişmenin bireyin kişiliği üzerinde etkisi vardır

    d: ince ve kaba motor becerilerin gelişimi kız ve erkek çocuklarda aynıdır

    e: fiziksel gelişim beden oranında meydana gelen değişiklikler ile ilgilidir

    cevap:d
    avatar
    26.01.2021 - 12:25
  2. aşağıdakilerden hangisi kasların görevi ile ilgili yanlış bir bilgidir?

    a: iskelet sisteminin hareketini sağlar

    b: kasların, solunum sisteminin çalışması ile ilgisi yoktur

    c: dilin hareketini sağlar ve konuşmaya yardım ederler

    d: kalbin çalışmasında ve kan dolaşımında etkin rolleri vardır

    e: organların çalışmasını etkiler

    cevap:b
    avatar
    26.01.2021 - 12:31
  3. doğum öncesi dönem ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    a: kan uyuşmazlığı doğum öncesi gelişimi etkiler

    b: doğum öncesi fiziksel gelişim açısından annenin yapabileceği fazla bir şey yoktur

    c: doğum öncesi gelişim, kalıtım ve çevrenin etkisi altındadır

    d: annenin psikolojik durumu doğum öncesi gelişimi etkiler

    e: annenin fiziksel ve duygusal durumu çocuk gelişimini etkiler

    cevap:b
    avatar
    26.01.2021 - 12:37
  4. çocuklarda fiziksel gelişim ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur

    a: döllenmiş yumurta olan zigotta 22 çift kromozom bulunur

    b: her kromozom üzerinde 20-100 bin arasında gen bulunmaktadır

    c: anne ve babadan çocuğa geçen Temel yapı taşına fenotip denir ders alma

    d: erinlik döneminde erkeklerin fiziksel gelişimi kızlardan ileridedir

    e: çocukluk yılları olan 6-11 yaş arasında fiziksel gelişimin hızında belirgin söz konusudur

    cevap:b
    avatar
    26.01.2021 - 15:05
  5. büyüme ve gelişme ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır

    a: büyüme gelişme de içine alan daha kapsamlı bir kavramdır

    b: büyüme, bedende gerçekleşen sayısal değişiklikleri içermektedir

    c: gelişme değişikliklerin yanında niceliği yanında niteliğini de içermektedir

    d: birbirinden farklı kavramlardır

    e: gelişimin her evresi kendisinden bir sonraki evreyi doğrudan etkiler

    cevap:a
    avatar
    26.01.2021 - 15:17
  6. aşağıdakilerden hangisi fiziksel gelişimi destekleyecek etkinliklerde kullanılan araç gereçlerin özelliklerinden biri değildir

    a: araç gereçler birden fazla hedefi olan çok aşamalı ve çocukların gelişim düzeylerine uygun olmalıdır

    b: tehlike unsuru yaratmayacak
    şekilde planlanmalıdır

    c: çocuğun yaş ve gelişim seviyesine uygun olup ilgileri doğrultusunda olmalıdır

    d: dayanıklı, sağlam temizliği kolay olmalıdır

    e: çocuğun gelişimi için oyuncaklar yaşının üzerinde olmalıdır

    cevap:e
    avatar
    26.01.2021 - 15:27
  7. aşağıdakilerden hangisi çocuk oyuncaklarında bulunması gereken özelliklerden biri değildir

    a: dokunma duyusu olumlu yönde etkilemelidir

    b: çocuktaki araştırma ve keşfetme duygusunu harekete geçirmelidir

    c: sadece tek çocuğun oynamasına uygun olmalıdır

    d: çocuğun yaratıcılığını destekleyici olmalıdır

    e: çocuğun kaslarını koordineli olarak kullanmasını güdüleyici olmalıdır

    doğru cevap:c
    avatar
    26.01.2021 - 15:37
  8. aşağıdakilerden hangisi çocuk oyuncaklarında bulunması gereken özelliklerden biri değildir

    a: dokunma duyusunu olumlu yönde etkilemelidir

    b: çocuktaki araştırma ve keşfetme duygusunu harekete geçirmelidir

    c: sadece tek çocuğun oynamasına uygun olmalıdır

    d: çocuğun yaratıcılığını destekleyici olmalıdır

    e: çocuğun kaslarını koordineli olarak kullanmasını güdüleyici olmalıdır

    doğru cevap:c
    avatar
    26.01.2021 - 15:40
  9. fiziksel büyüme ve merkezi sinir sisteminin gelişimine paralel olarak organizmanın sisteme bağlı olarak hareketlilik kazanmasına ne denir

    a: nörolojik gelişim

    b: büyüme

    c: psikomotor gelişim

    d: fizyolojik gelişim

    e: kritik dönem

    doğru cevap: c
    avatar
    26.01.2021 - 15:57
  10. aşağıdakilerden hangisi psikomotor gelişim kapsamında değerlendirilen kavramlardan biri değildir

    a: üzülme

    b: makasla kâğıt kesme

    c: tek ayak üstünde sekme

    d: takla atma

    e: kâğıt yapıştırma

    doğru cevap:a
    avatar
    26.01.2021 - 16:01