devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

2021 anatomi final soruları tıbbı laboratuvar teknikleri

  1. 1) Aşağıdakilerden hangisi solunumun gerçekleştiği, gaz alışverişinin yapıldığı yerdir ?

    a) alveoller
    b) göğüs boşluğu
    c) mediastinum
    d) trachea


    cevap a
    avatar
    19.01.2021 - 22:22
  2. 2) işitme, koku ve tat merkezleri aşağıdakilerden hangisinde bulunur?

    a) ponsta
    b) oksipital lobda
    c) frontal lobda
    d) temporal lobda

    cevap a
    avatar
    19.01.2021 - 22:32
  3. 3) Vücudun arka tarafındaki ana boşluk aşağıdakilerden hangisidir?

    a) dorsal boşluk
    b) superior boşluk
    c) inferior boşluk
    d) ventral boşluk


    Cevap a
    avatar
    19.01.2021 - 22:40
  4. 4) trakeanın üst önünde yer alan, tiroksin, triiyodotronin, ve kalsitonin hormonları salgılayan bez aşağıdakilerden hangisidir?

    a) glandula superarenales
    b) glandula pancreaticus
    c) glandula thyroidea
    d) glandula pinealis

    cevap c
    avatar
    19.01.2021 - 22:46
  5. 5) insan vücudunu bölgelere ayırarak inceleyen anatomi dalı aşağıdakilerden hangisidir?


    a) mikroskobik anatomi
    b) komperatif anatomi
    c) topografik anatomi
    d) sistematik anatomi

    cevap c
    avatar
    19.01.2021 - 22:49
  6. 6) Aşağıdakilerden hangisi göz çukurunu çepeçevre saran ve göz kapaklarının kapatılmasını sağlayan kastır?

    a) m.frontalis
    b) m.orbicularis oculi
    c) m.orbicularis oris
    c) m.temporalis

    cevap b
    avatar
    19.01.2021 - 23:15
  7. 7) salgıladığı hormonlar ile diğer endokrin bezlerin faaliyetlerini düzeleyen , kafa tabanında sfenoid kemiğin sella turcica adı verilen oluşumu üstünde yerleşmiş olan endokrin salgı bezi aşağıdakilerden hangisidir?

    a) glandula thymus
    b) glandula hipofizea
    c) glandula superarenales
    d) glandula pinealis

    cevap b
    avatar
    19.01.2021 - 23:21
  8. 8) Aşağıdakilerden hangisi acı duyusu alan tat tomurcuğu içerir ?

    a) papilla foliatae
    b) papilla filiformes
    c) papilla fungiformes
    d) papilla vallatae

    cevap d
    avatar
    19.01.2021 - 23:24
  9. 9) beynin gri cevherden oluşan en dış tabakası aşağıdakilerden hangisidir?

    a) bazal ganglion
    b) cortex cerebri
    c) ventrikül
    d) corpus callosum

    cevap b
    avatar
    19.01.2021 - 23:26
  10. 10) Aşağıdaki kaslardan hangisi boyun bölgesinde bulunmaktadır ?

    a) m.deltoideus
    b) m.temoporalis
    c) m.platysma
    d) diaphragma

    cevap c
    avatar
    19.01.2021 - 23:28