devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

anatomi ara sınavı kasım 2020 esenyurt üniversitesi tıbbi laboratuvar

  1. Kalp, aşağıdaki yapılardan hangisiyle komşuluk yapmaz ?
    a) vertebralar
    b) akciğerler
    c) karciğer
    d) diyafragma kası

    cevap C
    avatar
    10.01.2021 - 18:52
  2. Göğüs ve karın boşluğunu birbirinden ayıran, konveks, yüzü gögüs boşluğuna bakan, kubbe şeklinde, solunumun temel kası aşağıdakilerden hangisidir ?

    a) m.deltoideus
    b) m.platysma
    c) m.temporalis
    d) diaghragma

    cevap D
    avatar
    10.01.2021 - 18:56
  3. sternum kemiği ( os sternum) vücudun hangi bölümünde bulunmaktadır ?

    a) caput
    b) truncus
    c) collum
    d) alt extremite

    cevap B
    avatar
    10.01.2021 - 18:59
  4. anatomi öğretiminde organlar ve oluşumları analatılırken ve vücut bölümleri tarif edilirken tüm tanımlamalar ve ilişkiler hangi duruş referans alınarak yapılmaktadır ?

    a) planum frontale
    b) planum
    c) sagital
    d) normal anatomik duruş ( situs)

    cevap D
    avatar
    10.01.2021 - 19:03
  5. vücudu üst ve alt bölümlere ayıran düzlem aşağıdakilerden hangisidir ?
    a) planum medianum
    b) planum horizontale
    c) planum frontale
    d) sagittal eksen

    cevap B
    avatar
    10.01.2021 - 19:07
  6. Doku ve organların çalışmalarını bir bütünlük içinde ele alarak inceleyen anatomi dalı aşağıdakilerden hangisidir?

    a) komperatif anatomi
    b) makroskobik anatomi
    c) topografik anatomi
    d) fonksiyonal anatomi

    cevap D
    avatar
    10.01.2021 - 19:10
  7. dönme hareketini bildiren anatomik terim hangisidir ?
    a) ratosyon
    b) fleksiyon
    c) abduksiyon
    d) adduksiyon

    cevap A
    avatar
    10.01.2021 - 19:13
  8. atlas ve axis kemikleri vücudun hangi bölümünde bulunmaktadır ?
    a) caput
    b) alt extremite
    c) truncus
    d) collum

    cevap D
    avatar
    10.01.2021 - 19:15
  9. Aşağıdakilerden hangisi eklem yüzlerini kayganlaştıran ve eklem kıkırdağını besleyen sıvıdır ?
    a) synovia
    b) menisküs
    c) bursae
    d) fibröz membran

    cevap A
    avatar
    10.01.2021 - 19:18
  10. omuriliğin ( medulla spinalis ) geçtiği foramen magnum isimli delik hangi kemik üzerindedir ?
    a) temporal kemik
    b) oksipital kemik
    c) frontal kemik
    d) paryetal kemik

    cevap B
    avatar
    10.01.2021 - 19:22