devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

hibiscus çayı ile zayıflama

  1. Halk arasında Hatmi çiçeği, Mekke gülü ve Nar çiçeği olarak da bilinen hibiskusun faydaları saymakla bitkmez. Bu faydalardan biri de hibiskus çayının zayıflamaya yardımcı olmasıdır. Hibiskus çayı ile zayıflayanların yorumları her zaman olumlu yönde olmuştur ve bu çaydan iyi sonuçlar aldıklarını bildirmişlerdir. Hibiskus çayı ayda 4-5 kilo vermeye yardımcı olabilir. Hibiskus çayı ayrıca diyete başlıyorum diyenler için de kilo vermeye yardımcı bir çaydır. İşte Hibiskus çayının zayıflamaya yararları hakkında Diyetisyenlerin verdikleri bilgiler;

    Diyetisyen Fazilet Yılmaz Hibiskusun zayıflamaya etkisi hakkında şu bilgileri veriyor; Hibiskus kilo verme döneminde de tercih edilebilecek çaylardan biridr. Metabolizma hızını artırır, diüretik etkisiyle ödem atıcıdır. Laksatif etkisiyle bağırsakların çalışmasını artırıp kabızlığa iyi gelir. Mide ve bağırsakları rahatlatır. Kilo vermeye yardımcı olur. Günde 2 fincan tüketilmesi uygundur.. Bir bardak su kaynatılır. 1-2 çay kaşığı hibiskus yaprağı içine atılır. 2-3 dakika daha kaynatılır, sonra süzülür. Damak zevkinize göre bal, tarçın, zencefil, limon suyu ile lezzetlendirebilirsiniz. Yaz günleri için tüketmek isterseniz cam sürahide buzdolabında 1-2 gün saklayabilirsiniz.
    avatar
    03.08.2018 - 02:26
  2. 1 yemek kaşığı Hibiskus
    1 dal rulo tarçın
    1 yemek kaşığı hibisküs (nar çiçeği)
    3-4 parça kuru elma ya da 1/4 taze elma (kabuklu)
    2-3 cm çubuk vanilya ( içini yarıp atın)
    Tüm bu malzemeleri 2 su bardağı suya koyup 2 dakika orta ateşte kaynatın. Bu çayın içindeki maddeler sindirim sisteminizin rahatlamasına ve kan şekeri ile insülin seviyelerinizin daha dengeli olmasına yardımcı olacaktır. Bu çayı günde iki kez ara öğünlerde içerek zayıflamanızı kolaylaştırabilirsiniz. Aynı zamanda çayın yüksek antioksidan içeriği vücudunuzun toksinlerden arınmasına da yardımcı olacaktır.
    avatar
    03.08.2018 - 02:26