devam etmeniz halinde bu veri kaldırılacak.devam etmek istediğinizden emin misiniz?

  1. hiv testi çubuğu, bir damla kan, ve tampon olarak da bir damla buffer ile yapılan test. şayet hiv enfeksiyonu, pencere dönemindeyse doğru sonuç vermez.

    çubuğa önce bir damla kan ve ardından da buffer damlatılıp sonuç beklenir.

    avatar
    21.09.2017 - 19:32
  2. referans değerlerinin iyi analiz edilmesi gereken testtir.

    HIV Testi Referans Değerleri:
    combo test referans aralığı; 0,9 dan küçük değerler negatif olarak kabul edilmektedir.
    0,9 ila 1 arasında değerler sınırda olup 1 den büyük değerler pozitif olarak kabul edilmektedir. Almış olduğunuz raporunuzda sonuç kısmında belirtilmektedir. pcr testinin referans aralığı ise yoktur. yapılan test sonucunuzda ya negatif ya da pozitif yazmaktadır. pozitif test sonucu HIV virüsü ile enfekte (bulaş) olduğunuzu göstermektedir. Eğer böyle bir durumla karşılaştığınızda en kısa zamanda, bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı ile görüşmeniz gerekmektedir.

    hiv combo testi:
    şüpheli cinsel temasın 21. gününden itibaren HIV virüsüne özgü p24 antijeni ve HIV 1-2 antikorlarının birlikte incelendiği, AIDS e neden olan virüsün tespitine yönelik bir testtir.

    P24 Antijeni:
    HIV virüsünün çekirdeğini oluşturan yapısal bir proteindir. Kişi insan bağışıklık yetmezlik virüsü ile bulaş olduktan 2 hafta sonra kanında p24 antijeni belirmeye başlamaktadır. AIDS combo testinin avantajı, vücutta daha virüse karşı antikor oluşmadan HIV virüsünün tespit edilebilmesidir.


    anti hiv testi ( elisa testi):

    Genellikle tarama ve tanı amaçlı kullanılan, şüpheli ilişkiden 90 gün sonra, elisa yöntemi ile çalışılan, HIV virüsüne ait antikorların tespitine yönelik bir testtir.

    HIV antikor testinin Şüpheli temastan hemen sonra yapılmasının bir önemi yoktur.

    antikor: Hastalığa neden olabilecek yabancı etkenlere karşı, vücudun kendisini korumak için oluşturduğu maddelere antikor denir.

    HIV Antikoru Oluşumu:
    Kişiler HIV virüsü ile enfekte olduktan sonra, vücudun savunma sistemi, karşılaştığı bu yabancı HIV virüsüne karşı antikor üretmektedir. HIV virüsüne ait antikorların, laboratuvar testlerinde tespit edilebilmesi için belirli bir zaman dilimin geçmesi gerekmektedir. Güvenilir ve sağlıklı sonuçlar alabilmek için, şüpheli cinsel temasın üzerinden 3 ayın geçmesi gerekir. Alınan negatif sonuç kesin olarak kabul edilir.

    hiv pcr testi
    PCR yöntemi, polymerase chain reaction ( Polimeraz Zincir Reaksiyonu) anlamına gelmektedir. HIV AIDS'in ( kazanılmış bağışıklık eksikliği sendromu), hayatı tehdit eden bir hastalığa neden olan bir virüstür. HIV AIDS virüsünün erken zamanda saptanmasında en gelişmiş ve güvenilir olan PCR (polimeraz zincir reaksiyonu) yöntemi kullanılmaktadır. Bu test, kandaki viral RNA parçacıkların sayısını belirlemek için kullanılır. Bu, aynı zamanda, hiv viral yükü testi de denir.

    HIV PCR Testinin yapılışı:
    Testi yaptırmadan önce, aç veya tok olmanız gerekmemektedir. Testi yaptırmaya karar verdikten sonra, çağrı merkezini arayarak hasta danışmanlarından randevu alabilirsiniz.

    HIV PCR Testi Ne Zaman Yapılır:
    PCR testi ile şüpheli ilişkinin 10 gününden itibaren HIV virüsü tespit edilebilir. PCR testi HIV enfeksiyonun tanısı için diğer testlere göre doğruluk açısından son derece hassas ve daha güvenilir bir yöntemdir.

    HIV PCR Testi Nerede Yapılır:
    PCR (polimeraz zincir reaksiyonu) testleri sağlık bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış merkezlerin moleküler mikrobiyoloji laboratuvar bölümünde, uzmanlar eşliğinde, deneyimli biyologlar tarafından çalışılmaktadır.
    avatar
    22.11.2018 - 17:05